Skip to main content

Hvad kan vi?

Sammen kan vi mere end blot summen af det den enkelt kan. Sammen kan vi sparre og samarbejde med hinanden, dig og dit barn om at finde den bedste løsning på jeres udfordringer.

Vi er en flok fagfolk, der har slået os sammen i et fællesskab, hvor det hele handler om dit barns udvikling og læring. Desuden har vi en række samarbejdspartnere, vi kan trække på, hvis dit barns behov går over vores forstand.


Primitive reflekser

Primitive reflekser er ubevidste bevægemønstre, der sørger for barnets overlevelse de første måneder af dets liv. Efterhånden som hjernen modnes, skal og bør de primitive reflekser integreres i centralnervesystemet. Integreres reflekserne ikke i centralnervesystemet, forstyrrer de al efterfølgende udvikling inkl. læring

Sanseintegration og -motorik

Vores sanseapparat består grundlæggende af hjernen og rygmarven med sine nerveceller og er det neurologiske system, vi bruger til at opfatte og bearbejde sensorisk information, både inde fra vores egne kroppe og dem vi møder udenfor kroppen fra vores omgivelser. Alle sanseapparatets dele arbejder sammen om at levere lige præcis det korrekte arousal-niveau til enhver given situation, så vi er i stand til at opfatte, bearbejde og reagere hensigtsmæssigt på sensorisk information og stimuli.

Funktionel lytteevne (APD)

Auditiv perception er evnen til at opfatte lyde med vores ører og forstå dem med vores hjerne. Vores ører registrerer lyde og omdanner dem til nerveimpulser, som sendes til hjernen, hvor de skal fortolkes. Der er mange faktorer, der påvirker auditiv perception ud over det, at høre lyde. Hjernen er ansvarlig for mange af de processer, der kan omdanne en masse indgående støj til noget nyttigt og forståeligt.

Funktionelt syn (samsyn)

Det visuelle perceptionssystem består af selve synet og af hjernens bearbejdning af det øjnene ser, og tillader os således både at se, hvad der befinder sig tæt på eller langt fra os OG fortolke det. En person med en veludviklet visuel perception vil være i stand til at bruge øjenbevægelser jævnt og præcist til at scanne og visuelt undersøge omgivelserne.

Kognitiion

Kognition er betinget af velfungerende, underliggende kognitive funktioner som sammenligninger, kategorisering, systematisk søgning, fokus, anvendelse af flere oplysninger ad gangen etc. og grundlæggende begreber til bearbejdning med de kognitive funktoner.

Develoop-testen

Testen, der tester HVORFOR i stedet for AT et barn har læringsudfordringer.

Hos Develoop kan vi teste et barn for alle de mest graverende årsager til læringsudfordringer – fra primitive reflekser via sanser, sanseintegration og fødevareintolerance til kognition på blot 2-3 dage, fordi vi har alle fagfolkene til det i huset.


Fagområder