Hjernen er fascinerende. Kompliceret og enkel på samme tid. Hos Develoop er vi optaget af, hvor lidt der skal til for at gøre noget ved læringsudfordringer. Det handler om at starte det rigtige sted – og så holde ved – og ved og ved.
Forskning i hjernen de sidste 10 år, har fuldstændig ændret hvordan vi tænker på hjernen. Fra at mene at hjernen er en “sort boks”, der er som den er og ikke kan ændres, ved vi nu at hjernen er vores vel nok mest plastiske organ, og er i evig forandring.
Vi ved nu at bestemte dele af hjernen tager sig af bestemte opgaver og processer.
Hvis et område i hjernen bliver beskadiget, fjernet eller ikke fungerer optimalt, tilpasser resten af hjernen sig eller forsøger at kompensere så godt, den kan.
Nogle gange går den del af det fint, og hjernen finder nye veje til at få gjort, hvad den skal. Hjernen kræver effektivitet. Hvis det ikke går hurtigt nok med at løse en opgave i den ene side af hjernen, uddelegerer den opgaven til den anden hjernehalvdel.
Det betyder uundgåeligt at den ene hjernehalvdel udvikler sig mere end den anden, så vi får en ubalanceret hjerneudvikling. Udviklingsforskellen mellem de to hjernehalvdele gør det vanskeligere for informationer at komme fra den ene hjernehalvdel til den anden, og gør det meget sværere at lære.
Hvis du vil tjekke om at dit barns læringsudfordringer kunne have noget at gøre med en ubalanceret hjerneudvikling, kan du ganske gratis og uforpligtende udfylde spørgeskemaet om hjernens udvikling.
Der er godt 150 spørgsmål, og efter din besvarelse får du en beregning af om dit barns hjerne har udviklet sig balanceret eller om den er svagere udviklet i den ene eller den anden hjernehalvdel.
ADVARSEL! spørgeskemaet er ikke nogen erstatning for en lægefaglig eller på anden måde specialiseret udtalelse om dit barns læringsudfordringer, men er alene udviklet for at du kan få en indikation om, hvor dit barns læringsudfordringer stammer fra.